Уже в липні кияни отримають «подвійну платіжку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уже в липні кияни отримають «подвійну платіжку»

Особисті фінанси
3309
Платіжки за прибудинкову територію, холодну воду і водовідведення, які кияни отримують від ГІОЦ (КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр»), змінять «зовнішність».
Замість звичних платіжних квитанцій кияни будуть отримувати повідомлення. На громадян чекають і деякі інші нововведення. Наприклад, заплатити в банку можна буде навіть без паперової платіжки.
«Ми перейшли на нову автоматизовану систему, яка дозволяє банківським установам Києва отримувати інформацію про здійснення нарахувань споживачам і звітувати щодо сплати в режимі онлайн <…>. Тепер банки обмінюються інформацією з ГІОЦ в електронному режимі та онлайн. Це дозволяє виконавцям послуг отримувати кошти протягом доби», – говорить заступник директора ГІОЦ Андрій Щербина.
Також спрощується процес платежів. Ще кияни зможуть платити за комунальні послуги в банках навіть за відсутності квитанцій, потрібно буде лише назвати адресу.
«Уже в цьому місяці кияни отримають «подвійну платіжку». У ній буде і звичайна квитанція, яку ми отримували довгі роки (у верхній частині), і повідомлення (в нижній). Люди можуть вибрати або старий варіант, або новий. Основна відмінність – відсутність правої частини паперового носія, яку відривали в банку. Решта полів залишається. Є QR-код, який дозволяє здійснити платежі в онлайн режимі. А в наступному місяці кияни вже отримають тільки повідомлення», – розповіли в ГІОЦ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас