Старі тарифи ЖКГ в Україні дозволяли підтримувати тільки "Нафтогаз", - Рева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старі тарифи ЖКГ в Україні дозволяли підтримувати тільки "Нафтогаз", - Рева

Особисті фінанси
1431
За підрахунками фахівців, в нинішньому опалювальному сезоні в Україні за субсидіями звернуться 9 млн домогосподарств. Зараз субсидії отримують вже 5,5 млн сімей, які платять із сімейного бюджету за послуги ЖКГ 12% доходу. Такі цифри озвучив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба уряду.
За словами Реви, підвищення тарифів на газ до ринкового рівня дозволило припинити дотування “Нафтогазу”, а не населення. Тепер же, на думку міністра, ці кошти можна направити на реформи і підвищення соцстандартів.
“До 2016 року, коли ми тримали тариф, тобто ціна на газ була нижчою за ринкову, ми тим самим дотували не 9 млн домогосподарств, а все 15 млн, що є в Україні. Тобто сума цієї знижки стосувалася всіх: і багатих, і бідних “, – пояснив Рева в телеефірі.
Він нагадав, що в 2014 році на пряму дотацію “Нафтогазу” було витрачено з державного бюджету 114 млрд грн.
“У 2016 році, на підтримку 9 млн домогосподарств, на ці цілі в бюджеті заплановано 40 млрд грн. Ось вам різниця між прямою дотації і адресної допомоги”, – зазначив реву.
У той же час, за словами міністра, крок щодо підвищення тарифів – це тільки початок на шляху до здійснення реформ. Наступні будуть здійснюватися в напрямку підвищення мінімальних пенсій і зарплат.
А нинішня ситуація з підняттям вартості тарифів і забезпеченням субсидіями означає, що значна сума коштів, раніше прямувала на дотацію “Нафтогазу”, залишилася в бюджеті і тепер їх (кошти) можна буде використовувати для підвищення життєвих стандартів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас