"АвтоКрАЗ" у II кварталі наростив випуск вантажівок майже вдвічі до I кв. 2016 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоКрАЗ" у II кварталі наростив випуск вантажівок майже вдвічі до I кв. 2016 р.

Технології&Авто
498
ПАТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, у ІІ кварталі 2016 р. випустив 265 автомобілів, що майже вдвічі перевищило показник першого кварталу (140 од.), повідомляє прес-служба компанії.
Водночас, за підсумками січня-червня випуск вантажівок скоротився на 30% порівняно з тим же періодом 2015 року – до 405 од.
“Тривале глибоке падіння ринку вантажівок в Україні, що практично зупинило національне автовиробництво, негативно впливає і на діяльність “АвтоКрАЗу”, якому хоч і складно протистояти зовнішнім кризовим процесам, але результати роботи говорять про поступове вирівнювання становища і відчутне скорочення темпів зниження виробництва. Двократного збільшення обсягів виробництва в другому кварталі виявилося недостатньо, щоб вийти на результат першого півріччя 2015 року, але падіння випуску авто на 47% в першому кварталі і 15% – у другому (щодо тих же періодів 2015 року) говорять про позитивну динаміку темпів зростання виробництва”, – наголошується в прес-релізі
При цьому компанія планує в другому півріччі наростити виробничий темп, щоб зрівняти і, якщо вдасться, перевищити торішні показники, виконавши бізнес-план року.
Усього в січні-червні “АвтоКрАЗ” виробив товарної продукції на суму близько 618 млн грн, в тому числі запасних частин – на 18 млн грн, продукції ливарного виробництва – на 12 млн грн.
У загальній кількості вироблених за цей період автомобілів шасі складають 64%, бортові – 27%, тягачі – 7%, самоскиди – 2%. Частка експорту склала 67% в загальному обсязі виробництва автомобілів.
Крім автомобілів, з початку року автозавод виготовив 15 од. причіпної техніки: дев’ять причепів і шість напівпричепів (зростання до першого півріччя 2015 року в 1,5 рази). За той же період виріс на 6,6% і випуск запчастин.
У червні КрАЗ здав на склад готової продукції 75 автомобілів, три причепи і один напівпричіп. Більшість автомобілів – експортні замовлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас