Нікуди не їдемо? Близько 50 автомобілів з українськими товарами простоюють на російсько-білоруському кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нікуди не їдемо? Близько 50 автомобілів з українськими товарами простоюють на російсько-білоруському кордоні

Казна та Політика
829
Близько 50 машин з українськими вантажами на адресу казахстанських компаній простоюють на російсько-білоруській ділянці державного кордону.
Автомобілі затримано у зв’язку знабранням чинності від 1 липня тимчасової заборони РФ на транзит українських товарів і на перевезення з третіх країн, які прямують через територію України в Казахстан.
У зв’язку з цим НПП звертається до підприємців Казахстану з проханням представити підтверджуючі факти і необхідну інформацію в разі, якщо машини з товаром на адресу казахстанських компаній прибули на територію РФ до набуття чинності указом і простоюють там до сьогоднішнього дня.
Ця інформація буде спрямована ​​до профільного комітету держприбутків Мінфіну для подальшого вирішення питання на рівні міжвідомчої взаємодії митних органів Казахстану і РФ щодо пропуску машин на територію Казахстану, зазначає НПП.
Як повідомлялося раніше, президент РФ Володимир Путін вніс зміни в указ від 1 січня 2016 року № 1 “Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки і національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію республіки Казахстан через територію Російської Федерації”. Згідно зі змінами, правила ввезення вантажів з території України через Росію поширюються не тільки на Казахстан, а й на Киргизію.
Крім того, тимчасово забороняються автомобільні та залізничні перевезення товарів, щодо яких в Російській Федерації застосовуються ставки ввізних мит, встановлені Єдиним митним тарифом ЄАЕС, відмінні від нуля, і товарів, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, затвердженого урядом РФ.
Уряд РФ у разі звернення до нього урядів Казахстану або Киргизії має право дозволити автомобільні та залізничні перевезення окремих вищевказаних товарів за умови дотримання порядку здійснення таких перевезень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас