У Насирова нагадали, які пенсії не оподатковуються з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Насирова нагадали, які пенсії не оподатковуються з 1 липня

Особисті фінанси
1499
З 1 липня поточного року не обкладаються податком суми пенсій, які перевищують десять розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року, для осіб, які втратили працездатність, у 2016 році – це 10 740 гривень.
Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби.
“Такі зміни введені в зв’язку з набранням чинносты законом “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій”, – розповів директор департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.
“Податком на доходи фізичних осіб і військовим збором не обкладаються суми пенсій, розмір яких не перевищує в розрахунку на місяць 10 740 гривень. Якщо ж громадянин отримує пенсію, що перевищує встановлену норму, то сума перевищення буде обкладатися податком за ставкою 18% і 1,5% відповідно”, – зазначив Дроняк.
При цьому, пояснив чиновник, не оподатковуватимуть також пенсії, одержувані учасниками бойових дій, інвалідами війни та особами, на яких поширюється дія ст. 10 Закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.
Як зазначається, від оподаткування пенсій в минулому році до відповідних бюджетів надійшло майже 1,08 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб. За 6 місяців цього року сплачено 341,1 млн гривень.
“У зв’язку з нововведеннями в ДФС до кінця року очікують надходження ПДФО від оподаткування пенсій в розмірі майже 36 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас