Sony відновлює розробку і виробництво споживчих роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony відновлює розробку і виробництво споживчих роботів

Технології&Авто
257
У 1999 році компанія Sony випустила робота-собаку AIBO. Потім на ринок вийшло кілька модифікацій цього пристрою. Але в 2006 році через великі збитки і внаслідок реструктуризації цей напрямок діяльності було згорнуто. Тепер же, через десять років, коли фінансові проблеми вдалося подолати, Sony знову має намір повернутися до розробки споживчих роботів і систем штучного інтелекту.
Головний виконавчий директор компанії Кадзуо Хіраі (Kazuo Hirai) заявив, що Sony відновила роботу підрозділу, котрий займається створенням роботів. Він не уточнив, які саме роботи будуть випускатися, але зазначив, що вони будуть «здатні створювати емоційний зв’язок з користувачами».
Також Кадзуо Хіраі додав, що нова стратегія розвитку робототехніки компанії передбачає схему «повторного використання», коли споживачі можуть повторно купити модель і отримати більше, ніж раніше. Ця загадкова фраза поки ніяк не пояснюється. Можливо, йдеться про програму обміну або відновлення «електронної особистості» робота в разі його пошкодження.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас