НБУ закликає парламент проголосувати за 12 законопроектів щодо реформи фінсектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає парламент проголосувати за 12 законопроектів щодо реформи фінсектора

Казна та Політика
456
Заступник глави Національного банку України (НБУ) Владислав Рашкован закликає Верховну Раду України в останні два пленарні тижні сесії 4-15 липня проголосувати за 12 законопроектів, необхідних для реформування фінансового сектора України, відновлення кредитування і зростання економіки.
Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.
“Завтра починаються два останні пленарні тижні роботи цієї сесії ВРУ. За допомогою наших колег з апарату ВРУ та Кабінету Міністрів України ми змогли включити до порядку денного пленарних засідань 12 законопроектів. І дуже сподіваємося, що ВРУ складе на “відмінно” – на 12 балів “іспит” з реформи фінансового сектора”, – написав В. Рашкован.
Як уточнив посадовець, зокрема, для відновлення кредитування необхідне ухвалення законопроекту № 4529 про посилення захисту прав кредиторів, що є альтернативним раніше відхиленого Радою законопроекту № 2286-а.
Крім того, до порядку денного включені ще два необхідних для кредитування законопроекти – № 3132 про вдосконалення процедури банкрутства і № 3660 про третейські суди.
Як зазначив В. Рашкован, ВРУ також розгляне законопроект № 4496 про усунення бар’єрів під час експорту послуг (щодо зниження валютного контролю).
За словами чиновника, ухвалення законопроекту № 3498 про деривативи (друге читання) необхідне для хеджування валютних ризиків, в тому числі бізнесом, законопроекти № 2455 і 2456д – для посилення захисту прав споживачів фінпослуг (зокрема, при отриманні кредитів).
Крім того, на голосування буде винесено законопроект № 2413а – про поділ функцій Нацкомфінпослуг, який, за словами В. Рашкована, дозволить запустити реформи і в небанківському фінсекторі, а також законопроекти № 3739 і 3153 – про посилення роботи інших регуляторів фінсектора.
Крім того, у депутатів буде можливість проголосувати за проекти № 2302а про примусовий викуп (squeeze-out) і підвищення корпоративного управління в компаніях і № 4470 про корпоративні угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас