Нафта дорожчає на новинах про дії нігерійських бойовиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на новинах про дії нігерійських бойовиків

Енергетика
627
Ціни на нафту зростають у понеділок на тлі чергового посилення напруженості в Нігерії, а також завдяки очікуванням збереження високого попиту на паливо з боку автовласників США в літній період.
Вартість вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:04 КВ збільшилася на $0,24 (0,48%) – до $50,59 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,16 (0,33%) – до $49,15 за барель.
У минулі вихідні зафіксовано п’ять випадків нападів нігерійських повстанців на об’єкти нафтової промисловості, включаючи свердловини Chevron, і висока напруженість загрожує підірвати спроби країни збільшити видобуток нафти.
Наприкінці червня джерела в міністерстві нафти Нігерії заявили, що уряд досяг угоди з повстанцями про перемир’я на місяць. Однак бойовики з угруповання “Месники дельти Нігера” стверджують, що не пам’ятають, щоб вони погоджувалися на припинення вогню, передає News24 з Лагоса – столиці Нігерії.
Підйом нафтового ринку стримується даними Baker Huges про збільшення кількості працюючих в США нафтових свердловин на минулому тижні на 11 штук до 341 свердловини.
Крім цього, стало відомо, що страйк у нафтовій промисловості Норвегії був скасований після укладення на вихідних трудової угоди між профспілками і роботодавцями. Експерти побоювалися, що страйк призведе до скорочення видобутку в Норвегії, що є одним з найбільших у Європі виробників нафти.
Тим часом Росія повідомила про збільшення експорту нафти за перше півріччя.
Інвестори вважають, що в цілому фундаментальні фактори нафтового ринку залишаються сприятливими для подальшого відновлення цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас