АМКУ виявив ознаки зловживання в тарифах українського оператора мобільного зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ виявив ознаки зловживання в тарифах українського оператора мобільного зв'язку

Фондовий ринок
856
Антимонопольний комітет України (АМКУ) виявив ознаки зловживання в тарифах оператора мобільного зв’язку “Київстар” на вихідні дзвінки власних абонентів на номери абонентів фіксованого зв’язку – 1,75 грн і 1,50 грн за хвилину.
АМКУ схвалив рекомендації АТ “Київстар” припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем, рекомендував скоригувати тарифи на вихідні дзвінки власних абонентів на номери абонентів фіксованого зв’язку України”, – йдеться в повідомленні антимонопольного відомства в суботу за підсумками його засідання 30 червня.
Комітет рекомендує “Київстару” застосувати єдиний підхід для визначення тарифів як на дзвінки власних абонентів на мережі операторів мобільного зв’язку, так і на мережі операторів фіксованого зв’язку.
Про результати розгляду рекомендацій “Київстар” має повідомити АМКУ в 30-денний термін з дня їх отримання.
“Київстар” – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, в тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн абонентів мобільного зв’язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.
“Київстар” у січні-березні 2016 року збільшив показник EBITDA на 43% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 1,83 млрд грн, а його чистий операційний дохід оператора зріс на 12% – майже до 3,5 млрд грн.
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), з 1 жовтня знизила ставку інтерконекту між мережами з 0,36 грн/хв до 0,23 грн/хв і анонсувала подальше зниження цієї ставки. “Київстар” піддав критиці це рішення регулятора, тоді як найбільший оператор фіксованого зв’язку “Укртелеком” підтримав, у свою чергу заявляючи про завищені ставки “Київстару” на дзвінки абонентам фіксованого зв’язку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас