Мінімальні зарплати можуть "відв'язати" від прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальні зарплати можуть "відв'язати" від прожиткового мінімуму

Особисті фінанси
2166
В Україні слід скасувати прив’язку мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму.
Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба відомства.
За його словами, в Україні відбувається незначне підвищення прожиткового мінімуму, після чого підвищується мінімальна зарплата бюджетників, і тільки потім – зарплата в приватному секторі, тоді як ситуація має бути протилежною.
Рева додав, що співголови Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош і Лешек Бальцерович звертають увагу українського уряду на те, що в усьому світі державний сектор наздоганяє приватний за рівнем мінімальних зарплат, а не навпаки.
“Вони радять відв’язати прожитковий мінімум від мінімальної зарплати й підняти її законодавчо. Нехай мінімальна зарплата сьогодні буде не 1 450 грн, а 2-3 тис. грн. Хочеш – не хочеш, а приватному сектору доведеться піднімати зарплати. Відповідно ми отримаємо додатковий ресурс, який витратимо на підвищення зарплат в бюджетній сфері”, – сказав міністр. Він зазначив, що саме так чинили у Словаччині й Польщі.
Також Рева додав, що Мінсоцполітики спільно з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку й торгівлі України розробляють заходи, які мають забезпечити легалізацію зарплат.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас