ING Bank очікує зниження цін на нафту до $40 за барель в II півріччі 2016 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ING Bank очікує зниження цін на нафту до $40 за барель в II півріччі 2016 р.

Енергетика
337
ING Bank переглянув середньострокові прогнози ціни на нафту в бік зниження і чекає, що в II півріччі поточного року вона перебуватиме на рівні $40 за барель, повідомляється в огляді банку.
Згідно з новими оцінками аналітиків ING Bank, в I кварталі 2017 року нафтові котирування навіть знизяться до $35 за барель, але до кінця року відновляться до $45. Рівні $50 за барель, на думку експертів банку, можна буде побачити лише в другій половині 2018 року.
Як написано в огляді, пропозиція нафти залишається високою, при цьому попит, на думку аналітиків ING Bank, наприклад, з боку автомобільного ринку, має тенденцію до зниження через підвищення ефективності використання палива і переходу на інші джерела енергії.
За оцінками експертів, зростає ефективність видобутку сланцевої нафти. “Більшість родовищ сланцевої нафти в США рентабельні за цін $40-50 за барель. При цьому ми очікуємо, що ефективність видобутку продовжить рости, що знизить витрати ще більше”, – йдеться в огляді.
Крім того, зростає частка використання альтернативної енергії, що також чинить тиск на нафтовий попит.
“Все це змушує більш песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку, тому ми знижуємо для нього цінові прогнози”, – пишуть аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас