Інфраструктуру для електромобілів найбільше розвивають їхні власники, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфраструктуру для електромобілів найбільше розвивають їхні власники, - експерт

Технології&Авто
796
Протягом року інфраструктуру для електромобілів почали стрімко розвивати. Зараз на карті Києва та області є більше 70 зарядних станцій.
Цьому посприяли і власники електромобілів, розповів Захар Пашун, засновник компанії ELMOB з продажу електричних машин.
“Розвиток інфраструктури дуже позитивно вплинув на рівень продажів і поінформованість населення. Зараз на карті Київщини близько 70 зарядних станцій для електромобілів. Також багато таких, які не позначені на карті. Б/у електромобілі в середньому коштують 20 тисяч доларів. Їх в основному купують власники бізнесу. Саме вони часто створюють нові зарядні станції на своїх підприємствах. Швидкісних зарядок зараз мало, але незабаром їх кількість зросте”, – каже Захар Пашун.
Станції типу Supercharger планують облаштувати в містах і автошляхах. Такі зарядні станції вже є в Києві, але їх всього дві.
“Швидкісні станції планують встановити на трасах Київ-Одеса, Київ-Львів тощо. Зараз є зарядні станції на АЗС, але там електромобіль заряджається близько трьох годин. Від домашньої розетки ще довше. Хоча більшість електромобілів власники заряджають вдома, на парковці тощо. Таких людей 95%”, – додав Пашун.
За словами Захара Пашуна, найбільша проблема електромобілів в Україні – не відсутність інфраструктури, а відсутність державного стимулювання. Наприклад, скасування податку на імпорт таких машин ще краще розвинуло б цей ринок. Крім того, вже є сервісні центри, що обслуговують машини з електродвигунами.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас