"Укррослізинг" пропонує Київському метрополітену мирову угоду в позові за 100 вагонів метро, - копія листа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укррослізинг" пропонує Київському метрополітену мирову угоду в позові за 100 вагонів метро, - копія листа

Казна та Політика
560
ТОВ “Укррослізинг” пропонує КП “Київський метрополітен” укласти мирову угоду в рамках господарського позову про стягнення з метрополітену понад 2 млрд грн заборгованості за лізинговими платежами за поставлені 100 вагонів, йдеться в поширеній копії листа “Укррослізингу”.
“З огляду на, перш за все, інтереси киян, а також беручи до уваги фінансове становище комунального підприємства та можливості міського бюджету, лізингодавець “Укррослізинг” готовий піти на поступки, які максимально врахують інтереси всіх сторін, і пропонує укласти мирову угоду з КП “Київський метрополітен”. у зв’язку з цим будуть сформовані та спрямовані пропозиції КП “Київський метрополітен” та міській владі Києва щодо відповідного дисконту для мирової угоди. На нашу думку, це оптимальний шлях залагодження цього юридичного конфлікту в правовій площині”, – йдеться в листі за підписом представника компанії С. Князєва.
Згідно з копією листа, про готовність до укладення мирової угоди “Укррослізинг” вже повідомив міському голові Віталію Кличку.
У компанії відзначають, що намір врегулювати ситуацію продиктовано громадським резонансом навколо позову.
“Витребування у метрополітену 100 од. вагонів метрополітену може поставити під загрозу транспортне сполучення міста, однак ми прагнемо уникнути цих критичних наслідків”, – стверджується в листі.
При цьому підкреслюється, що виникнення заборгованості в розмірі понад 2 млрд грн є сукупним результатом неналежного виконання столичним метрополітеном договірних відносин зі сплати лізингових платежів, з одного боку, і негативних економічних процесів, в тому числі зміни курсу долара до гривні, з іншого.
“Заборгованість значна і продовжує зростати, оскільки зі 100 вагонів термін сплати лізингових платежів закінчився тільки за 86 од., а за 14 – закінчиться в 2017-2018 рр. Тому за 14 вагонів лізингові платежі будуть продовжувати нараховуватися, а заборгованість – зростати”, – відзначається в копії листа.
“Укррослізинг” підкреслює, що працює суворо в законодавчому полі України і заплатив у бюджет майже 8,3 млн грн податків у зв’язку з обслуговуванням договору.
Агентству “Інтерфакс-Україна” поки не вдалося отримати додаткову інформацію та роз’яснення ситуації, оскільки за вказаними реквізитами для зв’язку ніхто не відповідає.
Як повідомлялося, в липні 2009 року “Укррослізинг” виграв тендер на постачання Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 рр.
Вагони закуповувалися за рахунок коштів ЄБРР. Сума договору (з урахуванням графіка лізингових платежів) становила 1,391 млрд грн (у тому числі вартість вагонів – 800 млн грн). Водночас у серпні того ж року Мінекономіки України визнало підсумки тендера недійсними через невідповідність пропозицій учасників тендерній документації.
Столичний метрополітен за період з 19 березня 2010 року до 28 лютого 2013 року одержав 100 вагонів, у тому числі 25 од. виробництва Крюківського вагонзаводу (Кременчук), 33 од. виробництва “Вагонмашу” і 42 “Метровагонмашу” (обидва – РФ).
Господарський суд Києва 13 травня 2016 року на підставі заходів забезпечення позову “Укррослізингу” наклав арешт на спірні вагони, але апеляційна інстанція скасувала цей захід.
Тимчасова контрольна комісія з питань перевірки заборгованості метрополітену запропонувала Київській міськдержадміністрації розглядати “Укррослізинг” виключно як підконтрольну російському Зовнішекономбанку організацію і рекомендувала В. Кличку невідкладно ініціювати застосування санкцій щодо цієї компанії відповідно до закону “Про санкції”.
Згідно з даними Держреєстру юридичних і фізосіб-підприємців, ТОВ “Укррослізинг” зі статутним капіталом 52,56 млн грн створено в листопаді 2008 року. 100% у ньому володіє кіпрська Ukrrosleasing Cyprus Limited.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас