Ринок електроенергії України сьогодні не є конкурентним, - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок електроенергії України сьогодні не є конкурентним, - АМКУ

Енергетика
627
В АМКУ відзначають невідповідність ціни та якості.
Про це в ході круглого столу заявила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Нижник.
“Сьогодні, на жаль, ринок електричної енергії не є конкурентним”, – сказала Нижник.
За її словами, це обумовлено моделлю, за якою діє ринок.
“Сьогодні існує ринок єдиного покупця, тобто будь-яка енергія, що виробляється енергетичними компаніями, вона продається в державне підприємство “Енергоринок”, і будь-яка енергія, яка купується, купується у “Енергоринку”. При цьому ми з вами як споживачі не маємо можливості обирати обленерго, яке надає послугу. Тому ціна постійно зростає, а якість залишається, на жаль, не дуже задовільною”, – пояснила Нижник.
Вона додала, що сподівається на ухвалення найближчим часом Верховною Радою закону про ринок електроенергії, який буде націлений на застосування принципів вільної конкуренції.
Разом з тим, як зазначила Нижник, згідно з дослідженням АМКУ, попри ухвалення цього закону, все ж залишаться фактори, які можуть стримувати розвиток конкуренції на ринку е/е, такі як економічні (відсутність інвесторів), політичні (конфлікт на сході), технічні (застаріле обладнання) та адміністративні.
“Саме адміністративні ми маємо можливість вирішити зараз, незважаючи на те що закон ще не буде ухвалений”, – зазначила представник АМКУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас