Прем'єр Нідерландів пригрозив заблокувати асоціацію "Україна-ЄС" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Нідерландів пригрозив заблокувати асоціацію "Україна-ЄС"

Світ
2746
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте попросив надати “юридично зобов’язуючі” запевнення з приводу договору про асоціацію з Україною. Якщо цього зробити не вдасться, то він пригрозив, що Гаага заблокує цей документ. Про це повідомляє DW.
“Нам потрібно юридично зобов’язуче рішення, що враховує численні стурбованості й дискусії в Нідерландах, які призвели до референдуму. Я поки не знаю, в якій саме формі це має бути. Може, нам доведеться змінити текст, а можливо, ми зможемо знайти рішення, яке не потребуватиме зміни тексту угоди про асоціацію, я поки не знаю”, – сказав Рютте після переговорів з лідерами інших країн ЄС на саміті в Брюсселі у вівторок, 28 червня.
Водночас прем’єр-міністр Нідерландів попередив, що коли йому не вдасться домогтися своєї мети, то його країна не підпише угоди про асоціацію з Україною. “Ми спробуємо знайти рішення, буде важко, шанси невеликі, що ми доб’ємося успіху, але я думаю, нам слід спробувати”, – сказав він.
Угоду про асоціацію України з ЄС може бути зірвано, якщо Гаага відмовиться ратифікувати її. Однак високопоставлений представник ЄС висловив надію на те, що рішення може бути знайдено до кінця поточного року. Очікується, що восени уряд в Гаазі представить більш детальні пропозиції з приводу угоди про асоціацію з Україною, і лідери країн ЄС повернуться до обговорення цього питання.
Як повідомляли Українські Новини, 6 квітня 61% учасників референдуму в Нідерландах проголосувало “проти”, 38,21% – “за” угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Однак пізніше Нідерланди підтримали надання Україні безвізового режиму.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас