Гройсман пояснив, як розраховувалася ціна на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив, як розраховувалася ціна на газ

Казна та Політика
2859
“Ринкова ціна на газ. Коли йдеться про 6 879, ця ціна формується таким чином: німецький хаб, газові торги, вибирається ціна плюс транзит, плюс розподіл по Україні, з’являється ціна з податками. І вона на сьогоднішній день становить 6 879 грн, це 100% вартості”, – сказав прем’єр-міністр.
Крім того, Гройсман порахував і ціну на український газ.
“Що стосується українського газу. Український газ коштує 4 849 грн без ПДВ. А це означає, що 50% від ціни – державна рента. Це платіж, який сплачує той, хто видобуває газ. Це означає, що на нього теж є ринкова ціна. Але те, що зараховується до бюджету, спрямовується і на потреби держави також”, – констатував прем’єр.
За словами голови уряду, найголовніше – система субсидування.
“Найголовніше – система субсидування побудована так, що держава доплатить за того, хто не має можливості заплатити. Тому людям з невеликим доходом абсолютно нічого не загрожує”, – сказав політик.
За його словами, розігрується політична карта, PR-карта популістів, які починають лякати всіх.
“Вони ж 2 роки цим лякають: що катастрофа, все буде погано, що все нечесно. Навпаки, я вважаю, ми прибрали корупцію з ціноутворення на газ. Коли було 2-3-4 ціни в країні, ті, хто керував цим всім, в тому числі ті, хто мав відношення до влади (не хочу називати), вони на цьому все життя заробляли. Наш уряд ніколи ні на чому не буде заробляти! Ми будемо все робити, щоб держава заробляла і суспільство заробляло. Тому це рішення очевидно правильне”, – підсумував він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас