Рахунки "Енергоатому" розблоковано, - Насалик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки "Енергоатому" розблоковано, - Насалик

Енергетика
301
Рахунки держпідприємства “НАЕК “Енергоатом”, заарештовані ще в березні цього року, розблоковано.
Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“Нарешті вдалося розблокувати рахунки НАЕК “Енергоатому” (завдяки прем’єр-міністру), що дає можливість стабілізувати роботу”, – написав він у коментарях до посту на своїй сторінці у facebook.
Нагадаємо, в березні 2016 року Державна виконавча служба України заарештувала рахунки і майно “Енергоатому” на загальну суму 200 млрд грн, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії.
Арешт рахунків було здійснено у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн грн на користь ЗАТ СП “Укрелектроват”, яку “Енергоатом” вважає сумнівною. Сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн грн за одноосібним рішенням судового експерта.
Через блокування рахунків і проблем з платежами з боку “Енергоатому” “Росатом” відклав вивезення першої в цьому році партії відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) з України.
“Енергоатом” є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас