Christie's і Sotheby's різко скоротили продаж предметів мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Christie's і Sotheby's різко скоротили продаж предметів мистецтва

Світ
230
Провідні світові аукціонні будинки Christie’s і Sotheby’s показали слабкі результати на минулих 21 і 22 червня аукціонах робіт імпресіоністів і модерністів, продавши сумарно предметів на $189 млн, що на 52% менше, ніж в минулому році ($395 млн).
У вівторок Sotheby’s продав дві видатні картини, які склали 80% від всієї виручки ($152 млн).
Картина Пабло Пікассо 1909 року “Сидяча жінка” (“Femme assise”) пішла з молотка за $63,6 млн. Картина перебувала в приватній колекції з 1973 року, коли Sotheby’s продав її в Лондоні за 340 тис. Фунтів стерлінгів ($501,5 тис.).
Друга картина, портрет Жанни Ебютерн пензля італійського художника Амедео Модільяні, була продана за $56,6 млн.
Всього аукціонному дому вдалося знайти покупців для 88,9% виставлених предметів.
У середу на досить млявому аукціоні Christie’s, де дому вдалося продати лише 62% лотів, з молотка пішла інша картина Модільяні, портрет Анни (Ханки) Зборовської за $12,1 млн доларів за початкової оцінки в $10,2 млн.
На торгах Christie’s і Sotheby’s представили 33 і 27 лотів відповідно, тоді як в минулому році кожен будинок виставив на торги не менше 50 предметів.
Колекціонери не оцінили інші предмети, особливо на аукціоні Christie’s, де не вдалося продати відразу п’ять лотів поспіль. Так, не пішла з молотка картина Клода Моне, заявлена ​​як перлина всього аукціону, а у вівторок на аукціоні Sotheby’s так і не знайшла свого власника бронзова скульптура Огюста Родена “Єва”, оцінена у 8 млн фунтів.
Фахівці обох аукціонних домів вважають, що референдум з приводу виходу Великобританії з ЄС міг стати причиною поганих продажів.
“Очевидно, що економічна ситуація впливає на продаж”, – заявив Джей Вінзе, директор міжнародного відділу Christie’s і голова лондонського відділу мистецтва імпресіонізму і модернізму.
Залишаючи Christie’s в середу ввечері, художній консультант Томас Сейду заявив, що виставці не вистачило шедеврів. “Я вважаю, що виставку не сприйняли за яскраву подію, якою вона, загалом, і не була”, – додав Т. Сейду.
Аукціонний дім Christie’s є лідером світового арт-ринку, його виручка за підсумками 2015 року склала $7,4 млрд. Разом з аукціонним домом Sotheby’s він займає 90% світового ринку аукціонних продажів антикваріату і предметів мистецтва.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас