НБУ очікує зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ очікує зростання економіки України

Казна та Політика
476
Прогноз Національного банку України (НБУ) щодо зростання реального ВВП на 1,1% в 2016 році залишається актуальним. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Позитивна зміна зовнішніх умов з кінця I кварталу, зокрема розблокування транзиту і зростання цін на світових сировинних ринках, повернуло економіку до відновлення, тенденція до якого сформувалася в другому півріччі 2015 року.
“Це підтверджується як істотним поліпшенням ділових очікувань, так і фактичними даними по випуску в базових галузях економіки в квітні-травні 2016 року. Відповідно, прогноз НБУ щодо зростання реального ВВП на 1,1% в 2016 році залишається актуальним”, – відзначили в Нацбанку.
Також в НБУ нагадали, що в Україні вперше за два роки зріс реальний ВВП.
“У I кварталі 2016 р. реальний ВВП вперше за останні два роки відновив зростання в річному вимірі. За уточненими даними Держкомстату, які залишилися незмінними порівняно з попередніми оцінками, реальний ВВП зріс на 0,1% порівняно з аналогічним кварталом минулого року. Порівняно з IV кварталом 2015 р. реальний ВВП знизився на 0,7% (за вирахуванням сезонного фактора)”, – йдеться в повідомленні.
Водночас такі темпи зростання ВВП в річному вимірі виявилися трохи нижчими порівняно з оцінкою Нацбанку (0,8%), оприлюдненою в Інфляційному звіті за квітень 2016 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас