Елон Маск об'єднує активи: Tesla запропонувала $2,8 млрд за SolarCity — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елон Маск об'єднує активи: Tesla запропонувала $2,8 млрд за SolarCity

Технології&Авто
795
Виробник електромобілів Tesla Motors, в якій Маск обіймає пост СЕО, запропонував купити компанію зі встановлення сонячних панелей SolarCity, де підприємець очолює раду директорів. Власники акцій сонячної компанії отримають акції Tesla на $2,8 млрд.
Елон Маск, який є найбільшим акціонером обох компаній, у спілкуванні з репортерами назвав угоду «очевидною». Після об’єднання клієнти Tesla зможуть придбати електрокар, домашню батарею і сонячні панелі в одному місці.
«Замість їздити до будинку тричі для установки зарядної станції машини, сонячних панелей і домашньої батареї, можна інтегрувати все це разом за один візит. Це абсолютно очевидний крок», – сказав Маск.
Пропозицію Tesla мають схвалити акціонери SolarCity. При цьому Маск, який володіє 22% компанії, сказав, що зробить самовідвід від голосування по угоді. Так само зробить і головний виконавчий директор SolarCity Ліндон Рів, кузен Маска.
Незважаючи на очевидну синергію акції Tesla після оголошення угоди впали на 13%, що призвело до зниження капіталізації компанії на $4,3 млрд. Вартість акцій SolarCity, навпаки, зросла на 18%.
Нагадаємо, що недавно Елон Маск зробив трохи шаленішу заяву. Підприємець припустив, що ми є героями комп’ютерної гри, в яку грає якась розвинена цивілізація.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас