Понад чверть американців не відкладає гроші на чорний день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад чверть американців не відкладає гроші на чорний день

Особисті фінанси
560
Близько 28% дорослих американців не мають ніяких заощаджень на випадок різних екстрених ситуацій, свідчить опитування, проведене Princeton Survey Research Associates International на замовлення веб-сайту Bankrate.com, який присвячений темі особистих заощаджень.
Цей показник знизився порівняно з минулим роком, коли він складав 29%, але вище рівня 2011 року (24%).
Якщо екстраполювати результати опитування, в якому брали участь 1 000 чоловік, на все доросле населення США (234,6 млн осіб), то вийде, що про можливі фінансові проблеми не думає близько 66 млн американців.
Ще 18% респондентів відкладених грошей вистачить менше ніж на три місяці за умови збереження поточного рівня витрат. При цьому 28% опитаних мають у розпорядженні резерв на шість місяців і більше, цей показник виріс з 22% в минулому році й зараз перебуває на найвищій позначці за шість років.
Найгірша ситуація для так званого “покоління X”: 33% американців у віці від 36 до 51 року не мають заощаджень на випадок надзвичайних ситуацій.
“У ті роки, коли заведено купувати житло і заводити сім’ю, витрати зростають швидше, ніж багато американців можуть економити. Накопичення заощаджень на чорний день вимагає звички”, – прокоментував ситуацію головний фінансовий аналітик Bankrate.com Грег Макбрайд.
Кілька нещодавніх досліджень показало, що американці набагато рідше відкладають гроші за часів стагнації заробітної плати і зростання цін на житло.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас