Кличко каже, що через ВР Київ втрачає сотні мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко каже, що через ВР Київ втрачає сотні мільйонів

Казна та Політика
1135
Голова Асоціації міст України Віталій Кличко стверджує, що через блокування в парламенті законопроекту про паркування автомобілів бюджети Києва і інших міст недоотримують мільярди гривень.
Про це мер Києва заявив на XII Українському муніципальному форумі, учасники якого виробляють спільну позицію міських голів щодо розвитку місцевого самоврядування та вирішення актуальних проблем життєдіяльності територіальних громад.
“Співпраця органів місцевого самоврядування з державною владою має бути більш ефективною і прозорою. Тому що іноді виглядає дивно: ми просимо, вимагаємо, але нас не чують. Для прикладу, в парламенті півтора року лежить нерозглянутим законопроект, який дозволив би вирішити проблему з паркуванням автомобілів в містах. Внаслідок цього магістралі, зокрема, Києва, забиті кинутими автомобілями, а паркування поруч напівпорожні. Бюджети міст втрачають через це значні кошти “, – зазначив Кличко.
Київський мер зазначив, що бюджет, наприклад, Нью-Йорка, щорічно поповнюється за рахунок оплати за парковку автомобілів на 1 мільярд доларів. “У Києві це втрата сотень мільйонів гривень”, – підкреслив Кличко.
Крім того, постає питання, акцентував він: “Чому ми повинні погоджувати питання оплати за парковку автомобілів з Верховною Радою, коли проголошений курс на децентралізацію? Саме місцеві ради повинні встановлювати правила і стягувати штрафи за порушення правил паркування транспорту”.
“Я впевнений, що ми повинні в цьому заручитися підтримкою парламенту. Від нас люди чекають ефективних кроків, а не декларацій. Ми розраховуємо на співпрацю з усіма гілками центральної влади і оперативне реагування на наші звернення”, – підсумував Кличко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас