В Україні вводять "енергетичні картки" для субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вводять "енергетичні картки" для субсидій

Особисті фінанси
3929
Уряд запускає пілотний проект з використанням електронних “енергетичних карток” замість звичайної процедури надання субсидій населенню, завдяки чому буде здійснено монетизацію цих субсидій, щоб стимулювати населення знижувати споживання енергії.
Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“Зараз у певному місті запускається пілотний проект з монетизації субсидій, які отримує населення на енергоносії, суть якого полягає у використанні електронних “енергетичних карток”, – сказав Насалик, не уточнивши при цьому, про яке саме місто йдеться.
Також міністр роз’яснив принцип використання таких карток.
“Тобто на картці держбанку є вся субсидія. Людина може розраховуватися цією карткою тільки за ті послуги, які надаються по теплу, іншим комунальним послугам, одне слово, по тому, що покриває субсидія. Під кінець опалювального сезону гроші, які залишилися на картці, людина зможе монетизувати: зняти готівкою і використовувати на свій розсуд”, – сказав міністр.
Як повідомлялося, Мінрегіон планує після закінчення опалювального сезону 2016/2017 запустити в роботу Фонд енергоефективності, який також покликаний монетизувати субсидії. Крім того, однією із цілей створення фонду є зниження споживання природного газу населенням, оскільки, за словами віце-прем’єра Зубка, половина природного газу в житловому секторі (17 млрд куб. м) споживається неефективно через відсутність заходів з модернізації старих індивідуальних і багатоквартирних будинків.
Також, за словами Зубка, створення спеціалізованого Фонду енергоефективності дасть змогу протягом 3-5 років провести комплексне оновлення будівель, що принесе економію на енергоресурсах в розмірі близько $3 млрд на рік.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас