Суд розгляне законність ліквідації Укрінбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд розгляне законність ліквідації Укрінбанку

Кредит&Депозит
375
Завтра Київський апеляційний адміністративний суд розгляне апеляційну скаргу Нацбанку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на судове рішення про ліквідацію Укрінбанку.
Про це повідомив ФГВФО.
Окружний адміністративний суд Києва 29 квітня ухвалив рішення, яким скасував введену в Укрінбанк процедуру ліквідації. Він послався на судові рішення, ухвалені ще на етапі здійснення тимчасової адміністрації у фінустанові.
Укрінбанк було визнано неплатоспроможним 24 грудня 2015 року. Підставою для цього стало порушення банківських нормативів, зокрема нормативу миттєвої ліквідності (Н4), який після віднесення зазначеного банку до категорії проблемних не було приведено у відповідність до вимог регулятора.
2 лютого 2016 Окружним адміністративним судом Києва було відкрито провадження за позовом одного з міноритарних акціонерів «Укрінбанку» до НБУ, ФГВФО про визнання протиправним та скасування постанови НБУ про введення в банк тимчасової адміністрації. Суд задовольнив цей позов, не перевіривши дотримання банком економічних показників. Він послався на ч. 8 ст. 75 закону «Про банки і банківську діяльність» та зазначив, що банк може бути визнано неплатоспроможним за підсумками 180-денного терміну після оголошення його проблемним.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас