Путін: Росія не відмовляється від транзиту газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія не відмовляється від транзиту газу через Україну

Енергетика
1401
Росія не відмовляється від ідеї прокладання газопроводу в Середземномор’ї і не має наміру повністю згортати транзит через Україну, заявив президент РФ Володимир Путін.
«Що стосується інтересу до Середземномор’я – він не зник. «Газпром», італійська і грецька компанії підписали меморандум про пошук варіантів співпраці. Ми розглядаємо ці варіанти», – сказав Путін на зустрічі з керівниками провідних світових інформаційних агентств.
Він також наголосив: «Ми не відмовляємося повністю від транзиту через територію України, до речі».
«Питання в тому, скільки ми будемо транзитувати і куди», – зауважив він.
При цьому президент наголосив, що «монополія – ​​це погана історія, і коли у когось є в руках якась монополія, нею відразу починають зловживати».
«Якщо та ж Україна буде розуміти, що у неї немає монопольного права на транспортування російських енергоносіїв до Європи, то і шантаж деяких діячів у цій країні щодо цих поставок припиниться. Ми просто перейдемо до нормального ділового співробітництва», – заявив президент РФ.
Він також зазначив, що Росія готова працювати з Україною в сфері поставок газу в Європу, якщо Київ запропонує економічно доцільний проект і гарантує безпеку поставок.
«Якщо українські партнери нам запропонують економічно доцільний проект сьогодні та запропонують такий проект, який буде гарантувати нам і безпеку поставок, і економічну доцільність, ми будемо працювати з Україною», – заявив він.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас