Зварити борщ в Україні стало дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зварити борщ в Україні стало дешевше

Особисті фінанси
311
Зварити борщ в Україні стало дешевше. “Індекс борщу”, або середня вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за підсумками 5 місяців 2016 року склала 82,45 грн, що на 4,04 грн, або 4,7% менше, ніж у грудні минулого року. Про це свідчать дані Hay Group.
За період від січня до травня цього року включно найбільше подорожчали:
- часник (+ 0,19 грн);
- буряк (+ 1,64 грн);
- томатна паста (+ 0,9 грн).
Водночас подешевшали:
- свинина (- 4 грн);
- цибуля (- 1,12 грн);
- петрушка (- 4,2 грн).
Зварити борщ в Україні стало дешевше
Індекс борщу було запропоновано в Україні 2012 року за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Бігмаку. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості харчових продуктів. Однак, на відміну від світового індексу, український не стандартизовано.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас