ДП "Антонов" (Київ) оснастить нові літаки авіонікою канадської CMC Electronics — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДП "Антонов" (Київ) оснастить нові літаки авіонікою канадської CMC Electronics

Технології&Авто
371
ДП “Антонов” (Київ) оснастить реактивні літаки сімейства Ан-148/158/178 нового покоління авіонікою канадської CMC Electronics.
Про це повідомляє прес-служба ДП “Антонов”.
Постачання західного обладнання для нової української авіатехніки буде здійснено в рамках укладених в червні контрактів з Esterline CMC Electronics, Canada. Канадська компанія забезпечить, зокрема, постачання систем екранної індикації, автопілота і навігаційного обчислювача.
Обсяг і умови контрактів у ДП “Антонов” не озвучують. За даними “Вісника держзакупівель”, термін постачання обладнання в Україну – до кінця червня 2021 року.
“За угодою, обладнання виробництва CMC Electronics, адаптоване для використання на літаках “Антонов”, буде сертифіковано канадською компанією в Transport Canada відповідно до західних стандартів і норм. Це є дуже важливим фактором для забезпечення подальшої сертифікації літака в цілому за європейськими нормами”, – зазначає прес-служба.
Як уточнюють в ДП “Антонов”, CMC Electronics також візьме участь в програмі модернізації літаків сімейства Ан-124-100 “Руслан” вантажопідйомністю 150 тонн авіакомпанії “Авіалінії Антонова” (авіатранспортний підрозділ ДП “Антонов”, яке нині реалізує контракт на виконання стратегічних перевезень в рамках програми НАТО SALIS в інтересах 18 країн Альянсу і ЄС. – Ред.).
Установка західних сертифікованих комплектуючих на транспортник дозволить українським “Русланам” виконувати польоти за сучасними і перспективними навігаційними специфікаціями, відзначають в ДП.
ДП “Антонов” – провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків найширшого призначення, співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.
Канадська CMC Electronics Inc. – дочірня компанія Esterline Technologies Corporation (CША).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас