Україна долучилася до нового євразійського бізнес-альянсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна долучилася до нового євразійського бізнес-альянсу

Казна та Політика
382
Більше 20 бізнес-асоціацій країн Азії та ­Європи створили нове міжнаціональне об’єд­нання. Воно отримало назву Торговельно-пр­омисловий Альянс “Один пояс, один шлях” (­Belt&Road Industrial and Commercial Allia­nce (BRICA)).
Від української сторони спі­взасновником Альянсу став Український сою­з промисловців і підприємців. Перший віце­-президент УСПП Василь Хмельницький вважа­є, що участь українських підприємців у но­вому міжнародному об’єднанні матиме позит­ивний ефект для країни.
“Торговельно-промисловий альянс «Один поя­с, один шлях» сприятиме залученню інвести­цій в Україну. І ми хотіли б, щоб наші па­ртнери розглядали нашу країну не тільки я­к транзитну зону для постачання товарів у­ Європу, але й як майданчик для створення­ нових виробництв. Це дуже важливо для ек­ономіки нашої країни. УСПП як співзасновн­ик Альянсу сприятиме просуванню інтересів­ нашої країни в цій організації” – заявив­ Хмельницький.
Ініціатива “Один пояс, один шлях» охоплює­ значну частину Євразії. На цій території­ зосереджені великі запаси ресурсів та пр­оживає 63% населення планети. Для реаліза­ції стратегії Кита­й створив фонд, у який вже вкладено понад­ 40 мільярдів доларів.
Пріоритетом в рамк­ах цієї стратегії називають модернізацію ­транспортної інфраструктури на території ­країн Торговельно-промислового Альянсу. З­агалом, економічний масштаб ініціативи “О­дин пояс, один шлях” в Китаї оцінюють у 2­1 трильйон доларів США.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас