Творець Android бачить майбутнє в штучному інтелекті і квантових комп'ютерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець Android бачить майбутнє в штучному інтелекті і квантових комп'ютерах

Технології&Авто
864
Енді Рубін – один з людей, відповідальних за первинне створення операційної системи Android. Кілька років тому підприємець покинув компанію Google, але не сферу технологій. Його слово все ще досить вагоме в тому, що стосується розвитку технологій, завдяки його компанії Playground Global, яка займається програмним забезпеченням. На технологічній конференції Bloomberg в цьому році Рубін повідомив, що зараз його цікавлять квантові комп’ютери і штучний інтелект, а також поділився деякими міркуваннями щодо майбутнього технологій.
Рубін вважає, що нові комп’ютерні платформи з’являються приблизно кожне десятиріччя, посилаючись на DOS, візуальні ОС на кшталт Windows і мобільний світ в якості прикладів. Наступним рубежем, за його словами, стане штучний інтелект, підтримуваний квантовими комп’ютерами. Незважаючи на те, що квантові комп’ютери все ще на стадії зародження, такі компанії як Google і MIT вже мають мінімальний прогрес у цій сфері.
Теоретично, достатньо потужна квантова обчислювальна система здатна виконувати операції з такою швидкістю, що один квантовий комп’ютер міг би одночасно керувати усіма смартфонами і комп’ютерами в світі одночасно. На думку Рубіна, створивши один квантовий комп’ютер, ми зрозуміємо, що більше нам і не потрібно. Його можна буде використовувати для створення найпотужнішого штучного інтелекту, тому Рубін і його компанії Playground і Redpoint Ventures зробили інвестиції в стартап, спеціалізований на квантових комп’ютерах.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас