НКРЕКУ затвердила графік підвищення тарифів на електроенергію на 2016-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКУ затвердила графік підвищення тарифів на електроенергію на 2016-2017

Енергетика
2010
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) затвердила графік підвищення тарифів на електроенергію на 2016-2017 рр.
Про це заявив голова Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк.
“Комісія затвердила графік підвищення цін на електроенергію на 2016-17 рр., який не змінюватиметься”, – підкреслив Вовк.
Нагадаємо, вчора НКРЕКУ підвищила тарифи на холодну воду.
Також сьогодні на засіданні Нацкомісія прийняла рішення збільшити з 1 липня 2016 року тариф для “НАЕК” Енергоатом “на відпуск електроенергії з 45,42 коп. до 49,54 коп. за 1 кВт-год (без урахування ПДВ).
Нагадаємо, “Енергоатом” заявив про зрив поставок палива на АЕС через блокування рахунків. Раніше російська державна корпорація з атомної енергії “Росатом” відклала вивезення з України першої в цьому році партії відпрацьованого ядерного палива через проблеми з платежами.
Крім того, Дмитро Вовк зазначив, що на сьогоднішній день Україна не може отримувати вугілля із зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. “Зауважу, що 40% вугілля раніше видобувалося на непідконтрольній зараз території України. Щоб не бути залежними виключно від Донбасу, нам доцільно встановити ту ціну на вугілля, що дозволить забезпечити сировиною всю країну”, – заявив Вовк.
За його словами, необхідно пояснити шахтарям, яка вартість вугілля можлива на ринку, щоб вони могли планувати свою діяльність.
Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко зазначив, що дефіцит вугілля в Україні складає 40%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас