В Україні можуть заборонити шиповані автопокришки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть заборонити шиповані автопокришки

Технології&Авто
1725
Зараз використання зимових, літніх шин в різні періоди року залишається на розсуд водія.
Кабінет міністрів ініціював заборону їзди автомобілів на шипованих покришках. Про це йдеться в законопроекті №4683, який спрямований на приведення українського законодавства до норм ЄС. Документ поданий до Верховної Ради 17 травня. Передбачається внести зміни в закон “Про дорожній рух”, а саме: до статті 29 “Допуск транспортних засобів до участі в дорожньому русі”.
“Не допускаються до участі в дорожньому русі по автодорогах з твердим покриттям транспортні засоби з шипованими пневматичними шинами, крім руху по заздалегідь визначеним відповідними органами місцевого самоврядування маршрутам з урахуванням дорожньо-кліматичних умов, при яких безпеку дорожнього руху неможливо забезпечити з використанням інших засобів протиковзання” , – пропонується внести таку нову норму.
Також буде введено зобов’язання для водіїв переходити на зимові або всесезонні шини для зимових доріг. Влітку ж можна буде їздити на зимових шинах до повного використання їх ресурсу за умови відсутності шипів і залишкової висоти малюнка протектора не більше трьох міліметрів. Зараз використання зимових, літніх шин в різні періоди року залишається на розсуд водія.
Разом з тим буде введено зобов’язання для власників мотоциклів, легкових автомобілів (також і тих, які вміщують понад восьми чоловік), а також вантажівок масою до 3,5 тонн “перевзувати” свої транспортні засоби на шини з урахуванням сезонності протягом 20 днів з дня закінчення відповідного періоду року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас