Глава Єврокомісії розкритикував "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Єврокомісії розкритикував "Північний потік-2"

Енергетика
483
Введення в дію газопроводу “Північний потік-2” змінить ситуацію на ринку газу в Європі, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в листі, адресованому лідерам восьми східноєвропейських країн. Про це Повідомити агентство Reuters з посиланням на документ, наявний у його розпорядженні. За даними агентства, лист, датований 3 червня, було відправлено владі Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії та Естонії.
Реалізація проекту “Північний потік-2” не повинна проходити поза правовим простором або виключно за російськими законами, йдеться в листі Юнкера. Глава Єврокомісії підкреслив, що ніхто не повинен займати домінуюче становище, яке дозволяє діяти на шкоду конкурентам і споживачам, пише Deutsche Welle.
Критику щодо “Північного потоку-2” Юнкер висловив також, виступаючи на міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 16 червня. “Ми повинні бути впевнені в тому, що всі країни Центральної та Східної Європи мають рівний доступ до поставок енергії”, – заявив він.
“Мені дуже подобаються трубопроводи, які з’єднують, а не роз’єднують”, – додав глава Єврокомісії.
У березні лідери Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії та Естонії направили Юнкер лист, в якому висловилися проти будівництва російського газопроводу. Якщо проект буде реалізований, це спричинить за собою “потенційно дестабілізуючі геополітичні наслідки”, вказувалося в документі. Європейські лідери тоді нагадали, що через події в Україні поставки російського газу в Європу мають яскраво виражений політичний підтекст.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас