Ліки подешевшають на 20%, - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліки подешевшають на 20%, - МОЗ

Особисті фінанси
1054
Міністерство охорони здоров’я планує з 1 серпня запустити процес референтного ціноутворення на лікарські засоби, які закуповуються за кошти бюджету, а з 1 жовтня – реімбурсації вартості ліків для хворих на серцево-судинні захворювання.
Про це повідомляється на сайті президента України з посиланням на в.о. міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського, який повідомив про це під час зустрічі президента України Петра Порошенка з представниками громадських організацій, які брали участь в розробці змін закону про лікарські засоби щодо спрощення реєстрації ліків в Києві.
В.Шафранський повідомив, що “МОЗ звернеться до провідних світових виробників із закликом до реєстрації ще незареєстрованих в Україні лікарських засобів різних нозологічних груп, в першу чергу онкологічних, кардіологічних, ревматичних та інших препаратів, які є життєво необхідними”.
Він також зазначив, що, за попередніми оцінками, запровадження референтного ціноутворення призведе до 20% -го зниження цін на ліки, які закуповуються за бюджетні кошти.
Як повідомлялося, П.Порошенко в четвер підписав закон “Про внесення змін до статті 9 закону “Про лікарські засоби” щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів.
Верховна Рада 31 травня 2016 року прийняла закон, що спрощує і скорочує процедуру реєстрації лікарських засобів, які виробляються і використовуються в країнах з сильними регуляторними органами.
Згідно з ним, спрощеній реєстрації в Україні підлягають лікарські засоби, які виробляються, зареєстровані для застосування, а також застосовуються в країнах із суворими регуляторними актами: США, Канаді, Австралії, Японії, Швейцарії та зареєстровані в країнах Європейського Союзу за централізованою процедурою. Строк розгляду їх реєстрації або відмови в реєстрації скорочено до 10 робочих днів.
Ряд професійних громадських організацій висловився на підтримку цього закону, проте наголосив на необхідності подальших поліпшень системи реєстрації та змін в системі охорони здоров’я.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас