Ярославський може купити українську "дочку" російського Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський може купити українську "дочку" російського Сбербанку

Фондовий ринок
881
Бізнесмен Олександр Ярославський зацікавлений в інвестуванні в український банківський сектор, вивчає можливість покупки однієї з трьох “дочок” російських банків в Україні, включаючи дочку російського Сбербанку.
“Я розглядаю питання інвестування в банківський сектор, в тому числі в “дочку” російського Сбербанку. Але поки що більше ніяких конкретних кроків в цьому напрямку не зроблено”, – сказав він в інтерв’ю агентству.
Як повідомлялося, Сбербанку РФ в травні спростував інформацію в ЗМІ про наміри продажу української “дочки”.
ПАТ “Сбербанк” (раніше – ПАТ “Дочірній банк Сбербанку Росії”, до цього – банк “НРБ”, Київ) засновано в 2001 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року за розміром загальних активів банк займав 4-е місце (56,373 млрд грн.) Серед 109 банків, що діяли в країні банків.
В даний час в Україні діють п’ять банків, що мають відношення до державного російському капіталу – Промінвестбанк, Сбербанку і “сестринський” йому ВіЕc Банк, а також ВТБ Банк і БМ Банк.
О.Ярославський – засновник і власник однієї з найстаріших фінансово-промислових груп країни (до 2007 року – “Укрсиб”, з 2007-го – DCH), до складу якої входять компанії таких секторів економіки, як фінанси, будівництво, транспорт.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас