Закурити не буде: Найдешевші сигарети в Україні можуть подорожчати до 17 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закурити не буде: Найдешевші сигарети в Україні можуть подорожчати до 17 грн

Особисті фінанси
1162
Сигарети з фільтром можуть подорожчати до 17 грн за пачку, якщо Кабінет міністрів України схвалить ініціативу Державної фіскальної служби про введення мінімальних роздрібних цін на тютюнові вироби.
Зокрема, ДФС винесла на громадське обговорення проект постанови Кабміну “Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну”.
Згідно з підрахунками ДФС, мінімальні ціни на сигарети без фільтра уряд повинен встановити на рівні 15 грн / пачка, а на фільтрові – 15,74 грн / пачка. Але потрібно також врахувати, що в мінімальній роздрібній ціні не враховується акцизний податок з реалізації, що перераховується до місцевих бюджетів (так званий роздрібний акциз). Він встановлений в розмірі 5% від роздрібної ціни.
Якщо через місяць, що відводиться для обговорення, уряд затвердить проект, пачка сигарет без фільтра в роздробі подорожчає майже до 16 грн, а за сигарети з фільтром споживачеві доведеться заплатити близько 17 гривень.
Нагадаємо, раніше глава ДФС Роман Насіров заявив, що, продаючи сигарети нижче 14,5-15,5 грн, виробники не сплачують податок на додану вартість і податок на прибуток.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас