Bank of America збирається звільнити понад 8 тис. співробітників, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America збирається звільнити понад 8 тис. співробітників, - FT

Фондовий ринок
396
Понад 8 тис. робочих місць в роздрібному бізнесі планує скоротити найбільший роздрібний банк США Bank of America через цифрову банківську революцію, яка набирає обертів і зменшує потребу в персоналі бек-офісу і касирів.
Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на інформовані джерела.
При цьому банк планує найняти додатковий персонал у відділі продажів – нових іпотечних банкірів, менеджерів для відділів роботи з малим бізнесом і особистих інвестиційних консультантів.
З 2009 року Bank of America вже скоротив чисельність персоналу майже на 40 тис. осіб, довівши загальну кількість співробітників до 68,4 тис. До кінця першого кварталу цього року.
А глава підрозділу роздрібного банкінгу Bank of America Тонг Нгуєн на цьому тижні заявив, що чисельність персоналу скоротиться до 60 тис. чоловік, хоча часові рамки такого кроку він не назвав.
Нгуєн підкреслив, що зекономлені кошти підуть на розвиток відділу продажів: «Для трьох осіб, яких ми звільнимо з касирів, двох я збираюся реінвестувати в продажу».
У роздрібному бізнесі банку зараз працює трохи більше 4,6 тис. співробітників, а сім років тому їх було на 1,4 тис. більше.
У той же час число онлайн-операцій банку значно зросла – два тижні тому кількість користувачів онлайн-банкінгу перевищила 20 млн осіб з 60 млн наявних клієнтів.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас