«Кредит-Рейтинг» знизив рейтинг ПАТ КБ «ЄВРОБАНК» до рівня uaВВ і змінив прогноз на негативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Кредит-Рейтинг» знизив рейтинг ПАТ КБ «ЄВРОБАНК» до рівня uaВВ і змінив прогноз на негативний

Фондовий ринок
700
Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ПАТ КБ “ЄВРОБАНК» (м.Київ) до рівня uaВВ.
Прогноз рейтингу змінено на негативний. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ПАТ КБ “ЄВРОБАНК” за 20142015 рр. та І квартал 2016 року, а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.
Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою від достатнього в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.
Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.
Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:
- Диверсифікація ресурсної бази за основними контрагентами;
- Структура клієнтського кредитного портфеля в розрізі валют;
- Диверсифікація коштів корпоративних клієнтів і кредитного портфеля суб’єктів господарювання за видами економічної діяльності.
Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:
- Погіршення показників ліквідності;
- Тиск на ліквідність Банку негативного інформаційного фону, обумовлений втратою платоспроможності відповідальною особою Банківської Групи «Інвестиційний Альянс», до складу якої входить ПАТ КБ «Євробанк»;
- Концентрація кредитного портфеля за основними позичальниками та незначний рівень резервування за кредитними операціями;
- Значний обсяг неробочих активів, що обмежує можливості управління операційною ефективністю;
- Невисока ефективність діяльності на тлі низької диверсифікації джерел доходів;
- Вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності Банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас