Виробник автомобілів Lada збанкрутував, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник автомобілів Lada збанкрутував, - ЗМІ

Фондовий ринок
6159
Рішенням арбітражного суду ЗАТ “Супер-Авто” – підприємство, що випускає дрібносерійні моделі марки LADA – визнано банкрутом, передає Сегодня з посиланням на avtosreda.
Початком проблем підприємства стало припинення “АвтоВАЗом” випуску сімейства Samara 2, які в “Супер-Авто” обладнали 16-клапанними двигунами. Після цього було прийнято рішення випускати “Пріори” з двигуном об’ємом 1,8 літра власної розробки (130 к.с., 170 Н • м).
Випуск Lada Priora 1.8 стартував на “Супер-Авто” в кінці 2014 року. А вже в 2015 році в Росії сталася криза, і продажі автомобілів різко впали. Компанія не встигла відбити витрати на підготовку виробництва і сертифікацію автомобілів.
Ще одним несвоєчасним проектом компанії стала розробка другого 1,8-літрового мотора (93 к.с., 150 Н • м) на базі “нивівського” восьмиклапанника 21214. Як тільки “АвтоВАЗ” залишив головний ініціатор проекту Ален Дібуан, керівництво російського автобренда відмовилося від виробництва більш потужної версії Lada 4×4.
Компанія не змогла продовжити і випуск пікапів і спецавтомобілів на платформі Lada 4×4. Кузови для цих машин виготовлялися на ліквідованому Бу Андерссоном ОПП. Зварювальне обладнання перенесено на основний виробничий майданчик “АвтоВАЗу”, і зварювання необхідних кузовних елементів поки відновити не вдалося.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас