ПФУ звинуватили у співпраці з "російськими" банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФУ звинуватили у співпраці з "російськими" банками

Кримінал
1528
Головне слідче управління Служби безпеки України від 3 червня 2016 р порушило кримінальну справу стосовно голови правління Пенсійного фонду Олексія Зарудного за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу – державна зрада.
Як повідомив слідчий в ОВС – криміналіст слідчого відділу 2 управління досудових розслідувань СБУ, підполковник юстиції Зюзя Д. до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №22016000000000216 внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення.
СБУ виконала постанову Шевченківського районного суду м.Києва від 16 травня 2016 р, яким Службу безпеки зобов’язали провести розслідування за заявою адвоката Ростислава Кравця щодо співпраці Пенсійного фонду з банками з російським капіталом.
“Не дивлячись на те, що Росія була визнана Верховною Радою країною-агресором, яка підтримує тероризм на території України, наш Пенсійний фонд продовжив договори на виплату пенсій та грошової допомоги з банками з російським капіталом: ВТБ Банком, Альфа-Банком (Україна), Промінвестбанком, Сбербанком і банком “Форвард”. Тобто не тільки з комерційними банками, але і фінустановами, якими володіє уряд РФ. Саме це дає підстави для порушення стосовно керівника ПФУ кримінальної справи за статтею про державну зраду і багатьом іншим “, – розповів Кравець .
І запевнив, що планує відстежувати результативність дій СБУ.
“Якщо стане очевидним, що СБУ фактично не веде розслідування і щодо Пенсійного фонду не застосовується ніяких заходів, то я маю намір звертатися до суду з позовом про бездіяльність Служби безпеки України”, – запевнив Кравець.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас