Наступного року видобуток нафти і газу в світі впаде на 4%, - Wood Mackenzie — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року видобуток нафти і газу в світі впаде на 4%, - Wood Mackenzie

Енергетика
187
Капітальні витрати нафтових і газових компаній світу на відкриття та освоєння резервів вуглеводнів в 2015-2020 роках будуть на 740 мільярдів доларів, або на 22%, нижчі, ніж очікувалося до початку періоду падіння цін два роки тому.
Про це повідомляється в звіті Wood Mackenzie.
Якщо включити сюди інвестиції в традиційні види розвідки (300 млрд дол), ця сума зростає до понад 1 трлн дол.
Скорочення інвестицій, як очікує консалтингова компанія, призведе до зниження світових обсягів видобутку нафти і газу в 2017 році на 4%. Це допоможе пом’якшити ситуацію з перепоставками на глобальному ринку, яка є причиною для падіння котирувань. При цьому закладається фундамент для підвищення цін на паливо в наступні роки.
Компанії з США (без урахування Аляски і Гаваїв) демонструють найшвидше і найбільше скорочення витрат. Як очікується, їхні витрати знизяться більш ніж удвічі (на 125 млрд дол) в 2016-2017 роках і на 200 млрд дол до кінця 2020 року.
Крім того, значно зменшаться інвестиції російських компаній – більш ніж на 40% у найближчі два роки. Проте здебільшого це буде зумовлено падінням курсу рубля до долара США.
“Росія прагне до збереження видобутку і робить те, що необхідно, для підтримки обсягів буріння”, – йдеться в звіті.
Витрати на розвідку вуглеводнів у світі впали більш ніж удвічі до 2014 року і, як очікується, складуть близько 42 млрд дол в поточному році і залишаться приблизно на цьому ж рівні в 2017 році, зазначає віце-президент з дослідження у сфері розвідки Wood Mackenzie Ендрю Летхем. Однак, за його словами, скорочення було не таким швидким, як прогнозувалося.
“Деякі витрати на глибоководні дослідження захищені довгостроковими контрактами, але після їх завершення ми очікуємо більш сильного спаду, ніж у секторі мілководної розвідки”, – сказав він.
Wood Mackenzie, що працює понад 40 років, є одним з лідерів консалтингу у сфері енергетики, металургії і гірничодобувної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас