Приватна компанія просить в уряду США дозволу полетіти на Місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватна компанія просить в уряду США дозволу полетіти на Місяць

Технології&Авто
803
Компанія Moon Express вирішила посадити на Місяці космічний апарат в наступному році, але спершу їй потрібно отримати схвалення від держави.
Американська компанія Moon Express просить у влади США дозвіл відправити власний космічний апарат на Місяць. Раніше польоти за межі земної орбіти здійснювали тільки державні організації.
“Жодна комерційна компанія поки не просила дозволу відправитися далі земної орбіти, – розповідає глава компанії Moon Express Боб Річардс. – Ми мимовільні першопрохідці”.
Компанія планує посадити свій космічний апарат на Місяці в 2017-му році. Однак отримати дозвіл на це не так просто. На даний момент на шляху приватних компаній постають проблеми законодавчого характеру.
Згідно з міжнародною угодою 1967 року Штати та інші країни повинні видавати дозволи і здійснювати спостереження за космічними ініціативами недержавних структур. Однак жодне американське агентство не має повноважень, щоб регулювати таку діяльність приватних компаній крім запусків ракет і телекомунікаційних супутників.
“У нас немає формальних повноважень, щоб контролювати те, що відбувається на орбіті або на інші космічні об’єкти, – говорить глава Управління комерційних космічних транспортувань Джордж Нільду. – Це проблема, з якою ми боремося”.
В даний час американські державні агентства спільно розробляють тимчасові правила, які дозволять Moon Express здійснити задумане в наступному році. Тим часом Конгрес США працює над постійною правовою основою, яка дозволить здійснювати комерційні польоти на Місяць, на Марс і в інші ділянки космосу за межами земної орбіти.
Раніше в цьому місяці глава компанії SpaceX Ілон Маск пообіцяв відправити людей на Марс вже через 8 років. У більш короткостроковій перспективі SpaceX планує відправити на Червону планету космічний апарат Dragon. Його місія на Марс намічена на 2018 й рік.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас