Lufthansa не має наміру повертатися до Харкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa не має наміру повертатися до Харкова

Фондовий ринок
567
Авіакомпанія Lufthansa (Німеччина) продовжить виконання своїх рейсів за маршрутом Одеса-Мюнхен, які були відкриті на літню навігацію, на зимову навігацію 2016-17рр., говориться в повідомленні компанії.
Згідно з ним, з березня 2016 року компанія виконує два рейси на тиждень за вказаним маршрутом.
Крім цього, віце-президент Lufthansa German Airlines з продажу і послуг в Європі Хайке Бірленбах в ході прес-конференції повідомила, що в другому півріччі група має намір наростити провізну ємність на рейсах до / з України на 14%, в тому числі Lufthansa – на 11 , Austrian Airlines – на 23, за рахунок заміни літаків на більш місткі.
Так, зокрема, в компанії Austrian Airlines на рейсах з Одеси будуть замінені літаки Fokker на Embraer-195.
В цілому програма заміни літаків Fokker передбачає отримання компанією 17 літаків Embraer, вона завершиться до 2017 року. Вартість одного такого літака, за даними компанії, становить EUR52 млн.
Відповідаючи на питання про відновлення польотів до Харкова, генеральний директор Lufthansa Group в Україні, Білорусі, Вірменії та Грузії Рене Коінзак нагадав, що польоти в це місто були припинені в 2014 році.
“Тоді попит сильно впав, і це було комерційне рішення. Ми стежимо за цим ринком, але у нас немає точної дати, коли ми могли б відновити польоти до Харкова, це повинно бути комерційно виправдано”, – сказав він.
В цілому він окреслив перспективи українського ринку авіаперельотів як позитивні і зазначив, що компанія бачить динаміку його розвитку і очікує позитивних змін, проте будь-яких інших планів, окрім озвучених вище, не привів.
Lufthansa Group представлена в Україні двома авіакомпаніями – Lufthansa і Austrian Airlines, частка ринку групи в Україні становить 13%.
Група виконує 69 рейсів на тиждень в літній період 2016 роки з чотирьох міст України. Зокрема, компанія Lufthansa виконує 35 щотижневих рейсів з Франкфурта і Мюнхена: до Києва (28 рейсів на тиждень), Львів (5 рейсів) і Одесу (два рейси); Austrian Airlines виконує 34 рейси на тиждень з Відня: до Києва (13 рейсів), Львів (7 рейсів), Одесу (7 рейсів), Дніпро (7 рейсів).
В цілому в 2015 році група перевезла на рейсах до / з України 55 тис. Пасажирів: Lufthansa – 377 тис. осіб (на 2,1% більше ніж у 2014 році), Austrian Airlines – 176 тис. (на 31,2%) .
Найбільшою популярністю в українців, за даними групи, користуються її рейси, крім Мюнхена, Франкфурта і Відня, в Барселону, Мадрид, Мілан, Венецію, Ніццу, Маямі, Нью-Йорк, Лос-Анджелес і Чикаго
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас