Детективи НАБУ вилучили в офісі МАУ документи у справі про зловживання співробітників Державіаслужби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Детективи НАБУ вилучили в офісі МАУ документи у справі про зловживання співробітників Державіаслужби

Кримінал
382
Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили обшуки в офісі авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ).
Як повідомила прес-служба НАБУ в середу, в результаті обшуку в офісних приміщеннях МАУ, здійсненого співробітниками Бюро спільно з прокурорами САП протягом 14-15 червня, були вилучені документи та інші носії інформації, що містять відомості про предмет розслідування в кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби (ч. 2 ст. 364 КК України).
У НАБУ підкреслили, що причиною обшуку стала відмова авіакомпанії добровільно надати необхідні матеріали за запитом НАБУ з кінця квітня.
“Обшук почався в першій половині дня 14 червня і тривав до 4:00 15 червня”, – йдеться в повідомленні.
У Бюро також нагадали, що метою слідчих дій в офісі МАУ було вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості авіакомпанії перед державою в сумі близько 150 млн грн за період з січня 2014 по грудень 2015 року. Ці кошти авіакомпанія повинна сплатити за перевезення пасажирів і вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (відповідно до пунктів 3 і 4 ч. 5 ст. 12 Повітряного кодексу України).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Раніше прес-служба авіакомпанії повідомляла про те, що співробітники НАБУ заблокували офіс МАУ. “За словами цих людей, метою їх” візиту “є вилучення бухгалтерських документів МАУ за 2014-2016 рр. При цьому напередодні ввечері 13 червня МАУ отримала письмовий запит НАБУ про надання цих документів”, – наголошується в повідомленні МАУ.
Як зазначає МАУ, запитувані документи доступні як у відкритих джерелах, так і в державних органах: Державну авіаційну службу, Державну службу статистики, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також в судах.
“Авіакомпанія МАУ невідкладно приступила до підготовки документів, на збір яких потрібно кілька днів. Однак вже вранці 14 червня офіс МАУ був заблокований оперативною групою НАБУ. В даний час співробітники авіакомпанії заблоковані на поверхах, їх переміщення обмежене, в робочих кабінетах проводяться обшуки. Доступ до засобів зв’язку і робочих місць співробітників в даний час обмежений “, – говорилося в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас