У Дніпрі відремонтують три мости, але в кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпрі відремонтують три мости, але в кредит

Казна та Політика
650
Влада Дніпра пообіцяла капітально відремонтувати в місті відразу три мости: Центральний (Новий), Пішохідний на Монастирський острів і віадук, що поруч з заводом Карла Лібкнехта.
Як повідомив заступник мера з комунальних питань Михайло Лисенко, перші роботи почнуться вже восени на Новому мосту.
«На Центральний міст ми вже виготовили проектну документацію. Зараз вона знаходиться на експертизі. За попередніми підрахунками, вартість капітального ремонту із заміною трьох балок, перильного огородження, виносом велосипедних доріжок і відбійником становить 187 млн грн », – розповідає Михайло Лисенко та додає, що кошти на реставрацію візьмуть у Світового банку.
«Відсотки по кредиту і погашення тіла кредиту будуть оплачувати з держбюджету. Нам пообіцяли дати фінансування у вересні. Після цього і приступимо до робіт. Міст будемо ремонтувати цілий рік. Вже є спеціальний план по техніці виконання робіт і температурних умов, щоб ремонт пройшов продуктивно. Наприклад, заміна балок може виконуватися при температурі мінус 10 градусів. Асфальт кластимуть тільки при плюсовій температурі», – розповідає Лисенко.
Щоб уникнути автомобільного колапсу, міст ремонтуватимуть покроково: спочатку одну проїжджу частину, після – іншу. Тому рух буде відкрито. Також водії можуть їздити в об’їзд.
Що стосується Пішохідного моста на Монастирському острові і віадука, фахівці зараз приступають до виготовлення проектної документації. Уже вчора Пішохідний міст повністю перекрили для проїзду машин.
«Фахівці детально вивчать стан мосту, тому проїзд для автомобілів буде закритий. Туди зможуть заїжджати виключно співробітники МНС і швидкої. Також з 7:00 до 9:00 на острів зможуть заїжджати транспортні засоби підприємців. Пішоходи без проблем зможуть пересуватися по мосту », – пояснює заступник мера і уточнює: конструкції моста знаходяться в задовільному стані. Однак все ж вимагають ремонту, адже він ніколи не проводився.
«Цей міст був вивезений з Франкфурта-на-Одері, що в Німеччині, і змонтований. Центральна пролітна частина була вивезена в якості трофея, а відсутні дві частини спроектовані і виготовлені тут. Думаю, до осені будуть готові проекти по Пішохідному мосту і віадука. Коли виділять кошти, відразу приступимо до робіт. Віадук теж будуть ремонтувати покроково, для автомобілістів буде відкрита одна з проїжджих частин », – каже Лисенко.
Фахівці, які в минулому році робили поточний ремонт на Новому мосту, кажуть, що після капремонту дається гарантія на якість робіт до 11 років.
«Але кожні три роки на мосту потрібно проводити поточний ремонт. Пов’язано це з тим, що там в останні роки збільшився автомобільний потік », – зазначив директор ТОВ «УПС» Тарас Палій.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас