Американський інвестор надасть $180 млн на запуск виробничо-перевантажувального комплексу в Миколаївському морпорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський інвестор надасть $180 млн на запуск виробничо-перевантажувального комплексу в Миколаївському морпорту

Казна та Політика
364
Транснаціональна компанія Bunge інвестувала $ 180 млн в будівництво виробничо-перевантажувального комплексу, який включає завод з виробництва рослинної олії, термінал з перевалки олії і розширені потужності зернового терміналу.
Відповідно до прес-релізу компанії, цей проект є однією з найбільших американських інвестицій в аграрний сектор економіки України.
Завдяки роботі нового виробничо-перевантажувального комплексу “Бунге Україна” обсяг експорту виробленої в Україні продукції і перевалки вантажів в порту збільшиться на 1 млн тонн.
Потужності заводу з виробництва рослинної олії дозволяють щорічно переробляти 790 тис. тонн насіння олійних культур (2400 тонн соняшнику і 1700 тонн сої в день).
Перевалочні потужності компанії збільшилися на 1,75 млн тонн зерна, шроту і масла щорічно.
За словами керуючого директора “Бунге Україна” Дмитра Горшунова, виробничо-перевалочний комплекс продовжує стратегію компанії, спрямовану на розвиток інфраструктури в Миколаївському морському порту. У 2011 році компанія побудувала в цьому порту перевалочний термінал, який розширив зернові експортні потужності України на 3 млн тонн на рік.
“Сукупна вартість обох проектів становить $ 280 млн і ми продовжимо інвестувати не тільки в розвиток інфраструктури та експортних потужностей українських портів, а й в український АПК в цілому”, – прокоментував він.
Bunge є провідною світовою компанією, що працює в сфері агробізнесу та продуктів харчування. Здійснює діяльність більш ніж в 40 країнах світу. Кількість її співробітників досягає майже 35 тис. осіб.
Bunge займається закупівлею, продажем, зберіганням олійних і зернових культур, переробкою олійних, виробництвом цукру і етанолу з цукрової тростини, переробкою пшениці, кукурудзи і рису для виготовлення інгредієнтів, що використовуються компаніями-виробниками продуктів харчування; продає добрива в Південній Америці.
Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський олієекстракційний завод, що виробляє рафіновану соняшникову олію під ТМ “Олейна”, “Розумниця”, і дочірнє підприємство з іноземною інвестицією “Сантрейд” (Київ) з елеваторами в ряді регіонів України. Крім трейдингу зерном і олією, компанія також здійснює торгівлю засобами захисту рослин, насіннєвим матеріалом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас