Луценко анонсував "велику риболовлю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко анонсував "велику риболовлю"

Казна та Політика
1420
Україна за останній рік зробила потужні і системні зміни в законодавстві про державний апарат.
Про це в Брюсселі на засіданні комітету Європарламенту заявив генпрокурор Юрій Луценко.
“Ми створили антикорупційні системи, антикорупційне законодавство. Тільки-що відбулося перезавантаження судової системи. Але генпрокуратура залишалася останнім пострадянським динозавром. Яка фактично не змінилася ні на йоту за останні декади”, – сказав він.
“Моє призначення на посаду генпрокурора означає політичну волю президента, парламенту, суспільства змінити і цю систему”, – продовжив він.
Луценко назвав завдання на цей рік.
“Це відновлення довіри і початок” великої риболовлі “на велику рибу … Я не великий рибалка по життю, але ніколи не ходив з наміром спіймати конкретну рибу. Просто закидав гачок в озеро. Тут аналогічно – підхід до всіх однаковий. До чиновників і колишньої, і нинішньої влади. Спрацьовує одна наживка – незаконне збагачення “, – заявив він.
“Наступний рік – час кар’єрного росту нових осіб, які піднімуться на верхні строчки системи. У момент, коли це станеться, буду вважати свою функцію як політика завершеною”, – додав чиновник.
Також він заявив про необхідність скасування слідства і відновлення прокурорського самоврядування.
“Паралельно сподіваюся, що відбудеться скасування фіскальної міліції і департаменту економічної злочинності в МВС. Вони вийдуть на окрему службу фіскальної поліції або розвідки. І це буде означати завершення радянського стилю діяльності правоохоронних органів. Все це ми повинні завершити вже в наступному році”, – сказав генпрокурор.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас