Обленерго заважають виходу на ринок незалежних постачальників, – АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обленерго заважають виходу на ринок незалежних постачальників, – АМКУ

Енергетика
539
Обленерго перешкоджають допуску незалежних постачальників до локальних мереж, не приймаючи, не погоджуючи або затягуючи час розгляду документів від незалежних постачальників.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
“Факти недопуску незалежних постачальників на ринок електроенергії та створення перешкод доступу ПНТ (погодження незалежним постачальникам) до локальних мереж електропередавальних підприємств становить третину виявлених Комітетом порушень у сфері електроенергетики протягом останніх двох років”, – сказано у повідомлені.
Як зазначається, насамперед такі перешкоди полягають у неприйнятті, непогодженні чи затягуванні часу розгляду повідомлень та довідок ПНТ.
АМКУ наводить приклад “Харківобленерго”, який АМКУ оштрафував на 50 тис грн.
“В рішенні колегія відзначає, що АК “Харківобленерго” відмовляло незалежним постачальникам у погодженні повідомлень за відсутності у них довідок по кожному споживачу щодо величини приєднаної потужності по кожній площадці вимірювання”, – повідомляє прес-служба.
При цьому зазначається, що відсутність погоджених довідок про стан обліку електроенергії у споживача та в інших випадках, не передбачені жодним нормативно-правовим актом у сфері енергетики.
Комітет відзначає, що підґрунтям для зловживань монопольним становищем електропередавальними підприємствами є недосконале регулювання їх діяльності, у тому числі з боку НКРЕКП.
“Як наслідок, частка незалежних постачальників в загальному обсязі продажу електроенергії споживачам у 2015 років порівняно до попереднього року зменшилася вдвічі і складає менше 8 відсотків”, – зазначає АМКУ.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас