Автоматична люстрація не зачепить пересічних чиновників, - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоматична люстрація не зачепить пересічних чиновників, - Мін'юст

Казна та Політика
243
Відповідно до закону “Про очищення влади”, під автоматичну люстрацію підпадають лише ті посадові особи, які були незаконно призначені екс-президентом Віктором Януковичем і були причетні до порушень прав людини під час Революції гідності.
Про це в ефірі на телеканалі “ICTV” заявив міністр юстиції Павло Петренко.
“Насправді це не є автоматичною люстрацією тому що законом чітко визначені посади високих чиновників, яких Янукович призначав протягом своєї каденції, тих посадових осіб, яких він призначав своїми указами в порушення Конституції, тому що він отримав повноваження, на які він не обирався, шляхом незаконного рішення Конституційного суду “, – заявив Петренко.
Міністр також зазначив, що закон про очищення влади не стосується рядових співробітників органів державної влади, вчителів та сільських голів.
“Друге, цей закон стосується тих осіб, які були безпосередньо причетні до порушення прав людини під час Революції гідності. Тих прокурорів, суддів і правоохоронців, які фабрикували справи, які кидали напівживих людей за ґрати”, – додав Петренко.
Крім того, за словами глави Мін’юсту, закон має антикорупційну складову, яка стосується перевірки майнового стану чиновників. “Тут індивідуальний підхід застосовується до кожного державного службовця, в першу чергу – вищого державного службовця”, – зазначив Петренко.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас