Microsoft купує LinkedIn за $ 26 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купує LinkedIn за $ 26 млрд

Фондовий ринок
768
Корпорація Microsoft сьогодні офіційно оголосила про покупку мережі професійних контактів LinkedIn. Це – викуп повністю за готівку, за ціною $ 196 за акцію, що в цілому становить $ 26 млрд. Але угоду профінансують за рахунок позикових коштів.
Мережа LinkedIn збереже свій окремий бренд, культуру і незалежність, як обіцяють в Microsoft. CEO LinkedIn залишиться Джефф Вейнер, він буде підкорятися безпосередньо Сатьї Наделла, главі Microsoft. Рід Хоффман, голова ради директорів, співзасновник і основний акціонер компанії, а також Вейнер, повністю підтримують цю угоду. Планується її закрити до кінця цього року.
Фінансовим радником по угоді виступає Morgan Stanley, юридичним – Simpson Thacher & Bartlett LLP.
Операцію вже анонімно підтримали члени рад директорів обох компаній, але її закриття залежить від схвалення всіх акціонерів LinkedIn, а також від рішення антимонопольних органів США. Після закриття угоди фінансові результати LinkedIn будуть розкриватися в звітах Microsoft, в розділі Productivity and Business Processes.
У LinkedIn зараз – близько 400 млн користувачів по всьому світу, в травні 2011 року LinkedIn провела IPO. Розміщення пройшло по верхній межі цінового діапазону – $ 42-45 за папір.
Нагадаємо, Microsoft в останні роки провела серію гучних M & A-активностей. У травні 2011 року корпорація купила Skype за $ 8,5 млрд, в вересня 2013 – купила телефонний бізнес Nokiа.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас