Представлено перший в світі екзоскелет дитячих розмірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено перший в світі екзоскелет дитячих розмірів

Технології&Авто
321
Іспанська національна дослідницька рада (ІНІС) розробила екзоскелет дитячих розмірів, призначений спеціально для дітей зі спінальною м’язовою атрофією. Хвороба призводить до втрати мотонейронів, через що тіло дитини починає в буквальному сенсі чахнути.
В результаті дитина опиняється прикутою до ліжка і не здатною рухатися. 12-кілограмовий екзоскелет від ІНІС, створений з алюмінію і титану і оснащений п’ятьма допоміжними двигунами на кожній нозі, може допомогти дитині залишатися в русі і уникнути ускладнень, що випливають.
Ножні двигуни оснащені сенсорами, що визначають «найменші наміри руху». Після цього сигнали перехоплює бортовий комп’ютер, що перетворить наміри в плавні рухи. І, оскільки тіло дитини постійно зростає, вся установка оснащена телескопічними трубками, що розтягуються і знімаються в потрібних місцях.
Такий «розумний» підхід до створення дитячого екзоскелета ІНІС схожий на алгоритм, який SRI Ventures недавно використовувала при створенні м’якого екзоскелета Superflex. Невелика модифікація цього алгоритму могла б значно збільшити час роботи костюма, створеного ІНІС, на даний момент обмежується п’ятьма годинами. Зараз ІНІС тестує свій продукт з трьома дітьми в Мадриді і Барселоні.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас